Home » Kaşık Savaşları Verdiren San Sebastian Cheesecake Tarifi

Kaşık Savaşları Verdiren San Sebastian Cheesecake Tarifi

İspanya’nın meşhur kenti kültürel dokusuyla ve leziz yemekleriyle bilinen San Sebastian’da La Vina adlı bir restorandan çıkıp ünü tüm dünyaya yayılan San Sebastian Cheesecake tatlısını herhalde duymayan yoktur. San Sebastian olarak duymadıysanız bile yanık cheescake olarak duymuş olabilirsiniz…

İlk başta özellikle tabanı da olmadığı için bir miktar garipseyebilirsiniz ancak bir çatal alınca tadına doyulamayan yedikçe yedirten bir tatlı diyebilirim..

Ve bence en güzel yanı da hazırlanışının çok kolay olması hatta normal kekten bile daha kolay(!) ve daha az riskli… Kekim kabarmadı derdine de son😃

Sade olarak tüketebileceğiniz gibi üzerine sos da yapabilirsiniz ya da bizim gibi dondurulmuş meyvelerle taçlandırabilirsiniz.

Normal cheescakelerden bir diğer farkı ise pişme süresi, yüksek pişme deresi sayesinde üzerinde karamelize bir katman oluyor ve her çatalda arka fonda karamelize bir tat ağzınızı şenlendiriyor. Tarif edilir gibi değil, yazarken ağzım sulandı😊

San Sebastian Cheescake

Malzemeler;

5 adet yumurta
600 ml krema
500 gr krem peynir (labne de olur ayrıca beyaz peynir kullananlar da var) 
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya (ya da bir paket toz vanilya) (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı un
Üzerisi için dondurulmuş meyve ya da sos (son için ahududulu cheescake tarifine bakabilirsiniz)
 

Tarif;

1. San Sebastian cheesecake’i hazırlamaya başlamadan önce fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
2. Ardından bir yağlı kağıdı kabın şeklini alacak şekilde içerisine yerleştirin.
3. Şeker ve krem peyniri geniş bir kabın içerisine dökün ve bir mikser yardımıyla iyice karışana dek çırpın. Sonrasında aynı kabın içine sırasıyla yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Kabın içine son olarak kremayı ve unu da ilave ettikten sonra birkaç dakika daha çırpın.
4. Hazırlamış olduğunuz karışımı kek kalıbınızın içerisine dökün ve 45 dakika boyunca pişirin. Pişirme süresi tamamlandıktan sonra fırının kapağı kapalı olacak şekilde 20 dakika bekletin. Bu işlem cheesecakein istediğimiz kıvamı kazanmasına yardımcı olacak. Not: Cheescakenizin pişirme süresini sevdiğiniz kıvama göre artırabilirsiniz. Biz katı yoğun bir kıvam tercih ettiğimiz için 1 saat boyunca pişirdik.
5. 20 dakikanın sonunda, hazırlamış olduğunuz San Sebastian cheescake’i fırında kapağı açık şekilde soğutun. Eğer mümkünse bir gün boyunca buzdolabında da dinlendirebilirsiniz. 

Aradan birkaç saat geçtikten sonra San Sebastian cheescake’inizi dilediğiniz gibi süsleyebilir, misafirlerinize servis edilmek üzere dilimleyebilirsiniz. Ellerinize sağlık!
 
Püf noktalara bakmayı unutmayın❤️
Gelelim püf noktalara:
 
-Cheescakenizin çatlamaması için kullandığınız peynirin suyunu süzdürünüz.
-Yumurtaları ekledikten sonra karıştırmanız yeterli fazlaca çırpmayınız yine cheescakeniz çatlayabilir.
-Hem kelepçeli kalıbınızı hem de içine koyduğunuz yağlı kağıdı yağlamanızı tavsiye ederim. Böylece cheescakeniz kolaylıkla çıkacaktır. 
-Cheescakeniz piştikten sonra fırından hemen çıkarmayınız fırının kapağını açarak yavaş yavaş soğumasını bekleyiniz.
-Ben 23 cm’lik kalıp kullandım ve malzemelerim bir miktar az kaldı bu sebeple çabı daha küçük bir kalıp seçebilirsiniz.
-En güzel tada bence pişirdikten bir gün sonra, buzdolabında beklettikten sonra ulaşıyor.

Afiyet olsun…